Митове за интериорните врати

Отворена черна врата към спалня

Митове за интериорните врати

С течение на времето много неща търпят развитие. Заобикалящия ни свят е пример. Това не подминава и изборът на врати за вашия дом или офис. Тук ще наблегнем на няколко „мита”, които се ширят в пространството, но никак няма да Ви бъдат полезни, ако се сблъсквате с покупка на врати за първи път.

  1. Вратите трябва да се инсталират на „щок”, тоест да има первази само от едната страна. Вече ще откриете каси, които имат первази от двете страни (те дори са регулируеми, за да може да покриват, както по-малки, така и по-големи зидове ). Тези врати ще Ви спестят допълнителните довършителни дейности – като измазване, обръщане на зида и т.н. Също така интериорните врати изглеждат по един и същи начин, както вътре в помещението, така и извън него. Первазите също така могат бъдат полезни за покриването на дефекти около вратите предизвикани от демонтажа на старите.
  2. Поставяне на вратите трябва да бъде преди да се положи настилката – що се отнася до интериорните врати, това е напълно невярно. Монтирайки вратите преди да е готова новата настилка, рискувате много. След полагането ѝ е възможно тя да се повдигне с милиметри от предвиденото и да се окаже, че крилото не може свободно да се отваря, защото опира някъде или пък остава прекалено голяма фуга отдолу, което е предпоставка за преминаване на въздух или да влиза непредвидена светлина в помещението. При входните врати обаче е малко по-специфично, защото там вече има значение какво ще бъде отварянето на вратата.
  3. Трябва да изберете задължително или най-скъпите или най-евтините врати. Определено всякакви крайности не са уместни. Ако изберете по-нисък клас интериорни врати, това е предпоставка да имате някакви бъдещи проблеми с тях, относно бързо износване, проблеми с покритието и т,н. Другата крайност също не е много удачна – защото макар и много скъпи, след време вратите стават „демоде”. Възможно е след като децата са пораснали да не им харесва вратата, която сте им избрали или на Вас просто вече Ви е омръзнало да гледате една и съща врата.
  4. Цветът на входната Ви врата задължително трябва да бъде в същия цвят като интериорните – наблюдава се вече, че хората не се опитват да съчетаят цвета на входната врата с тези на интериорните и това не е случайно. Има доста разлики между материалите, покритията и цветове при интериорните и входните врати. А и входната трябва да се откроява, все пак това е първата врата, която виждат гостите Ви и тя „говори“ страшно много. Достатъчно е интериорните врати да са в близък тон с външната врата.

Усмихнато момиче сочещо нагореЕ, има ли митове сред тези, които бяхте чували и преди? Винаги премисляйте добре твърденията и избирайте, според личното си усещане за красота, защото интериорните врати трябва да отговарят на него.

 

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Call Now Button