В кой момент от ремонта да смените входната врата?

Ремонт на апартамент преди и след

В кой момент от ремонта да смените входната врата?

Когато попитате кога да инсталирате входната врата по време на ремонт, е трудно за неопитен домашен майстор да даде категоричен отговор. Ако това събитие се извърши преди края на ремонтните дейности, тогава има голям риск от повреда на крилото. Ако започнете да инсталирате вратата след приключване на всички довършителни работи, тогава облицовката на стената вероятно ще пострада. Прочетете на какъв етап е по-добре да инсталирате вратата в тази статия.

Защо е важно да разрешите проблема предварително?

Ремонтът в апартамент е свързан с комплекс от отрицателни фактори. Ако Вашата входна врататa е поставена преди ремонта, тогава на крилото могат да бъдат причинени значителни повреди.

  1. Демонтажната дейност, премахването на отломки, плъзгането на строителни материали повреждат облицовката на крилото, оставяйки охлузвания или вдлъбнатини. Краища и дръжки също могат да бъдат повредени.
  2. Когато се работи с перфоратор за стени, се отделят големи и малки частици, които могат да навлязат в повърхността на острието, затруднявайки работата на ключалките и пантите.
  3. При мазилка, тапети, изливане на замазки, влажността в помещението се увеличава значително. Това би могло да причини заледяване на крилото и изолация, овлажняване на склоновете на вратата в контакт с улицата през зимата.
  4. При извършване на довършителни работи, пръски грунд, боя, полиуретанова пяна и лепило попадат върху стоманената врата. Всички те имат висока адхезия, трудно се отстраняват от крилото, без да се повреди повърхността му.

Има и обратна картина, когато вратите се монтират в апартаменти след окончателен ремонт. Ако не сте помислили за този момент предварително, тогава може да срещнете следните проблеми:

  1. При демонтиране на старата врата и рамка, при рязане на анкерите с ъглошлайф, искрите удрят всичко наоколо и могат да го повредят.
  2. Вратата в резултат на демонтирането ѝ може да промени размера си и да не се събере в същият отвор.
  3. Полученият прах и отломки имат разрушителен ефект върху стените.
  4. Може да е необходимо да преместите домофона или електрическото табло от зоната на инсталиране на новата врата.

Следователно, ремонтът в апартамента и подмяната на външната врата, трябва да бъдат уговорени предварително.

Довършителен етап на стени и склонове

Когато се монтира метална външна врата, характеристиките ѝ имат ключово значение. Имайте предвид, че в стените обикновено се пробиват отвори за анкери. Ако в този момент довършването на стените е вече е извършено и по време на монтажа отново ще бъдат повредени. Можете да маскирате тези дефекти като инсталирате MDF разширения. Ако изберете цвета им, за да съответства на цвета на платното, тогава вратата ще изглежда силно естетически издържана и много приятна. В същото време вратата, инсталирана след ремонта, няма да развали интериора.

В случай, че планирате да поставите тапет или боя със състав на водна основа, тогава инсталирането на вратата на етапа след довършителни работи ще остави не малки щети. Затова по-добрият вариант е да инсталирате интериорни врати преди завършване на цялостния ремонт.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Call Now Button