Избор на интериорни врати по цвета на мебелите

бяла интериорна врата

Избор на интериорни врати по цвета на мебелите

Няма общи препоръки относно цветовото съвпадение на мебелите и интериорните врати. Принципът на подбор зависи от общата концепция на декорацията на стаята, чиято хармония може да бъде осигурена от кода на три цвята. Възможни са успешни дизайнерски решения, когато мебелите и вратата напълно съвпадат, в случай че другите два цвята са „заети“ от стените, тавана и пода. Но това е рискован вариант, на ръба на безвкусицата. Щом съчетавате мебели с врати, би било добре да се ръководите от тоналната кореспонденция и сходството на текстурите и стила. Пластмасовите врати никога няма да изглеждат като дървени мебели!

Еднакви врати за всички помещения

Установеният вече подход включва дизайнът на стаите да е в един стил и цвят, като всички врати са еднакви. Обикновено за бани и тоалетни се избира друг комплект, разграничаващ тази зона и да осигурите функционална влагоустойчивост на покритията. Друго правило за дизайна е еднаквостта на интериорните врати, обърнати към една стая, с изключение на входа. Като правило това е входно антре, всекидневна или други общи части, като тяхната декорация трябва да ръководи подборът на цветова гама и текстура.

Светли цветни врати

Светлите цветове увеличават пространството и придават изключителна лекота и изглеждат страхотно в интериори с ниски тавани. Нашите предложения от серия интериорни врати Граде са напълно актуални и дават възможност за всякакви съчетания.

Тъмни врати

Можете да използвате тъмни цветове за вратите, но е от съществено значение да ги контрастирате със стените и сенките на подовата настилка. Тъмните цветове изглеждат стилно, само ако са съчетани със стъклени елементи.

Бели врати

черна интериорна врата

Белият цвят може да изразява лукс и простота едновременно. Основно достойнство на този цвят е гъвкавостта и чистотата му, също и способността му да не изисква много усилия при съчетаване на нюансите. Комбинирането с первази от същия цвят е условие за съвместимост. Тази версия на стандартна врата ще изглежда красива само в ярко бяло матово покритие.

две бели интериорни врати

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Можете да използвате плъзгащи се стъклени врати, за да подчертаете оригиналността на дома. Стъкленият материал осигурява голяма свобода за полупрозрачни вариации, които правят илюзията за по-голямо пространство. Добра находка може да бъде уникалният сребърен нюанс с различни параметри на прозрачност, получен при обработката на стъкло.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Call Now Button