Покритие на блиндираните входни врати

Блиндирана входна врата модел Т901 от Дорман Русе

Покритие на блиндираните входни врати

Със сигурност доста от хората помнят, че в близкото минало почти всички врати са били покрити с блажна боя. Дори са били облицовани с изкуствена кожа. В днешно време има огромно разнообразие от материали, които се използват за покритието на вратите. И поради тази причина, когато хората си избират входна врата, не гледат само експлоатационните характеристики на вратата, гледат също и външния вид. Не напразно се носи слухът, че входната врата е визитката на дома.

Видовете покрития за блиндирани входни врати

Повечето от вратите са с покритие от MDF панели, които са или лакирани или ламинирани.

Има врати, които са с PVC покритие или само от метал.

Изключително разпространени са блиндираните входни врати, които са изцяло от метал, например, прахово боядисани. Те притежават много качества, които ги класират на челните позиции по продажби. Предпочитани са предимно за къщи, т. е. за външни условия, защото са изцяло с метално покритие. Нямат MDF панели, които могат да се деформират от атмосферните влияния на времето, затова хората, които живеят в къща предпочитат именно такъв тип врата.

Разбира се, не изключвайте варианта и за други модели врати, защото ако пред входа имате покрив и вратата е предпазена от дъжд, слънчеви лъчи и няма опасност от деформация, тогава не е задължително да бъде изцяло от метал. В този случай може да си изберете врата, която е с елегантна декорация от MDF панел. С нея домът Ви ще изглежда още по-красив отвън.

Да напомним и за изолацията на вратата, която също е от значение. Има различни видове: като минерална вата, полистирен, полиуретанова пяна, пчелна пита. Това също определя, както цената, така и качеството на вратата. Като качества входните врати трябва да притежават топло- и шумоизолация.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Call Now Button