Най-актуалните материали в момента, служещи за изработка на интериорни врати

Най-актуалните материали в момента, служещи за изработка на интериорни врати

Както при интериора и обзавеждането, така и при интериорните врати има мода и различни трендове. Преди доста години актуално е било масивното дърво,  докато днес се залага на доста по-устойчиви материали, за да устоят на времето. Ето, кои са най-актуалните материали в момента, служещи за изработка на интериорни врати:

Стъкло

Стъклените врати не са от вчера в интериора. Има съществена разлика обаче във видовете стъкло, които са се предлагали преди и сега. Днес то е доста по-здраво и устойчиво, тъй като е закалено. Изборът от стъкла е наистина голям – матирани, гравирани, принтирани и още доста интересни видове.

Пресована дървесина

Едни от най-често използваните материали днес са MDF, HDF и ПДЧ.  Ето какво означава всеки един от тях:

  • ПДЧ – пресовани дървесни частици;
  • MDF – това са плоскости от фини дървесни влакна със средна плътност;
  • HDF – означава плоскости с висока плътност.

И трите материала имат пресована дървесина, но при изработката им са използвани специални смоли и лакове, както и технология,  която повишава защитните им свойства. В сравнение с вратите от масив, тези от пресована дървесина са доста по-леки. Но въпреки това, както и дървото, внасят уют и топлина. Като тяхно предимство е, че са с по-дълги експлоатационни качества.

PVC

Всъщност това е поливинилхлорид. Характеризира се с доста предимства – ниска цена, лек, влагоустойчив. Изключително е подходящ за бани и мокри помещения, но също така цветовото му разнообразие го прави подходящ за всяко помещение.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Call Now Button